(Opdateret: 30-10-2024)
Boller Slotsvej 5A, 8700 Horsens
Havregrynskiks
1 dl hønse eller okse boullion
2 dl kogende vand
3 dl rugkerner
4 æg
150 g hvedemel
6-7 dl havregryn
Bland alle ingredienser sammen og del dejen ud i ønskede kikse størrelser. Vil man spare tid kan man med fordel rulle dejen ud på noget bagepapir og med en skarp kniv skære ud i firkanter.
Kiksene bages ved 180 grader i 1 time. Sluk ovnen og lad stå i yderligere 1 time.
Hundens godbidder
50 g gær
4 dl kærnemælk
500 g groft rugmel
1 dåse leverpostej ( 200 g )
30 g hvedemel
Bouillon til pensling
Rør gæren ud i kærnemælken, som skal have stuetempratur.
Tilsæt lidt rugmel og rør grundig. Tilsæt resten af ingredienserne
og form dejen i en kugle, der sættes i køleskab 10 –12 timer.
Ælt dejen igennem, form små bidder og sæt dem på bagepapir.
Pensl med bouillion, sæt pladen i kold ovn og bag ved 175 i 1 time.
Pensl et par gange under bagningen, sluk for ovnen og lad
godbidderne tørre videre, til ovnen er kold
god fornøjelse Fie elsker godbidderne
MvH Fie og Karla
Præmiekiks
Nok til ca. 35 kiks
100 g fuldkornshvedemel
100 g havregryn
2 spsk hvedeklid
2 æg
75 g revet parmesan
75 g skinke tern eller strimler
100 ml vand
Bland alle ingredienser sammen med vandet til en jævn dej. Dæk til og lad hvile i ca. 30 minutter.
Forvamr ovnen til 180*. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den er ca. 1 cm tyk og skær den ud i 3cm x 5cm store rektangler. Anbring kiksene på bagepladen og bag i 25 minutter. Sluk for ovnen og lad kiksene hærdne i ovnen i 2 timer yderligere.
De kan holde sig ca. 4 uger.
Bon appetit fra Marianne, Nikki og Mille 😀